Aanvullende zorgverzekering

Een aanvullende zorgverzekering is een verzekering die je af kunt sluiten als aanvulling op je basispakket. Met deze extra verzekering ben je verzekerd voor kosten die niet in jouw basisverzekering opgenomen zijn. Je bent in Nederland verplicht om vanaf je 18e levensjaar een eigen basisverzekering af te sluiten. Een aanvullende verzekering is daarentegen optioneel en dus niet

Verplicht

Het afsluiten van een aanvullende verzekering is in veel gevallen een verstandige keuze. Door deze verzekering ontvang je namelijk een vergoeding voor de medische zorg waar je mee in aanraking kunt komen, maar welke buiten jouw basispakket valt. Je kunt hierbij denken aan langdurige fysiotherapie, de aanschaf van een bril of lenzen en mondzorg. Wanneer je geen aanvullende verzekering afgesloten hebt en je hebt medische zorg nodig die niet in het basispakket opgenomen is, dan kan hier een aardig kostenplaatje aan verbonden zijn.

Welke aanvullende verzekering?

Welke aanvullende verzekering het beste bij jou past kan alleen jijzelf bepalen. Het is uiteraard overbodig om, wanneer je jong bent, een aanvullende verzekering af te sluiten waarin de aanschaf van een rollator vergoed wordt. Veel verzekeraars bieden pakketten aan die speciaal gericht zijn op verschillende doelgroepen. Je kunt hierbij denken aan een pakket dat speciaal samengesteld is voor studenten, gezinnen of ouderen.

Aanvullende tandartsverzekering

Ook bestaat er, bij de meeste verzekeraars, de mogelijkheid tot het afsluiten van een aanvullende verzekering alleen voor tandartszorg. Veel mensen kiezen ervoor om dit pakket af te sluiten. Dit gebeurt omdat de kosten voor een behandeling bij de tandarts nogal hoog is en slechts beperkt vergoed wordt in het basispakket. Daar komt ook nog bij dat tandartsen vanaf 1 januari 2012 zelf de tarieven voor hun behandelingen mogen bepalen. Om deze reden is het aan te raden om een aanvullende tandartsverzekering af te sluiten.

Geen acceptatieplicht zorgverzekeraars

Je kunt in Nederland bij iedere verzekeraar terecht voor een basisverzekering. Een verzekeraar is verplicht om iedereen die in Nederland woont of werkt aan te nemen voor een basisverzekering. Dit is zo vastgelegd in de zorgverzekeringswet. De aanvullende verzekeringen vallen niet onder deze wet en daarom mogen de verzekeringsmaatschappijen zelf kiezen welke aanvullende pakketten ze aanbieden en welke voorwaarden zij hanteren. Dit betekent ook dat de verzekeraar iedereen een aanvullende verzekering kan weigeren.

Hele jaar door afsluiten

Een aanvullende verzekering kan je over het algemeen het hele jaar door afsluiten. Hoe en wanneer je de verzekering kunt aanvragen en opzeggen staat vermeld in de polis van je verzekeraar.

Basispakket en aanvullend pakket bij verschillende verzekeraars

Je mag er in Nederland zelfs voor kiezen om je basisverzekering bij een andere zorgverzekeraar af te sluiten dan waar je een aanvullende verzekering af wilt sluiten. Houd er wel rekening mee dat de verzekeraar waar je alleen de aanvullende verzekering afsluit een extra hoge premie kan vragen voor de verzekering.

Je zou deze overweging kunnen maken om verschillende redenen. Een reden hiervoor kan zijn dat een andere verzekeraar een geschiktere aanvullende verzekering beschikbaar heeft voor jou. De aanvullende pakketten kunnen namelijk nogal verschillen per zorgverzekeraar. Ook de premies die je dient te betalen voor de aanvullende verzekeringspakketten verschillen per aanbieder. Over het algemeen is het zo dat hoe hoger de premie is, hoe hoger de vergoedingen zijn.

Medisch Centrum Kinderwens

Medisch Centrum Kinderwens is een zelfstandige kliniek in Leiderdorp (aan de A4) waar wij vrouwen helpen hun diepgewortelde wens om zwanger te worden, waar te maken. Dat doen we door de best denkbare medische zorg te koppelen aan andere factoren die belangrijk zijn de zorg zo vriendelijk mogelijk te maken. Een multidisciplinair en toegewijd team en een vriendelijke setting dragen bij aan goede resultaten en hoge cliënttevredenheid. Daarnaast maken ons eigen IVF-laboratorium, zaadbank, eicelbank en embryobank het mogelijk om uit een zeer breed scala aan behandelingen te kiezen.